Cannondale SuperSix Evo Carbon Disc 105 2021

Plus- en minpunten
  • Met de hydraulische schijfremmen heb je perfecte controle
  • Lichtgewicht, stijf en aerodynamisch frame
  • Shimano 105 groep biedt een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding

Beschrijving

De SuperSix is de ideale fiets voor elke renner die opzoek is naar snelheid op zowel het vlakke als bergop, zonder dat je al te veel inlevert op comfort. Niet voor niets is dit de fiets waarmee de profs van EF Education First de bergen mee ingaan en succes mee boeken in de grote rondes.

Dit model is afgemonteerd met de nieuwste Shimano 105 11-speed groepset met hydraulische schijfremmen. Met deze betrouwbare groepset van Shimano beschik je over goede schakeleigenschappen en kun je je remkracht beter doseren dan met traditionele velgremmen. Verder is deze fiets uitgerust met een Cannondale wielset en verschillende andere componenten van Cannondale, waaronder een Cannondale 1 crankstel. Een ideale partner voor jouw toekomstige ritten!

Of je nu van plan bent een nieuw snelheidsrecord neer te zetten of als eerste de top van een alpencol te bereiken, met de Cannondale SuperSix kan het allemaal. Door het frame, de vork en de belangrijkste componenten tegelijkertijd en als één systeem te ontwerpen heeft Cannondale een lichtgewicht, stijf en aerodynamisch frame weten te ontwikkelen dat werkelijk op ieder terrein inzetbaar is. Verder is de kleur van de nieuwe SuperSix EVO zeer neutraal zodat deze bij iedere renner en outfit past! De Cannondale wielen maken de fiets helemaal af.

Lees hier alles over Cannondale

Bekijk de volgende categorieën: Racefietsen

Specificaties

Algemeen

Framemateriaal

Aluminium: meest gebruikt. Er zijn verschillende soorten aluminium, het ene frame is daardoor lichter dan het ander.

 

Carbon: lichter en stijver dan aluminium. Verkrijgbaar in veel verschillende soorten die zorgen voor andere rijeigenschappen. Zo zijn er vrij harde carbon frames maar er zijn ook modellen die juiste gericht zijn op meer comfort. Carbon is (bijna) altijd stijver dan aluminium, de fiets ligt daardoor strakker op de weg. Wil je meer weten over Carbon frames? Zie onze blog over carbon frames. 

  • Carbon
Model
  • Herenfiets
Versnellingsgroep

Het verschil tussen de verschillende versnellingsgroepen zit in duurzaamheid, kwaliteit en gewicht. Het verschil wordt vooral gemaakt bij schakelen onder zware belasting, bijvoorbeeld tijdens een beklimming of aanzetten. Maakt u heel veel kilometers dan is het verstandig te kiezen voor een goed schakelsysteem.

 

  • Shimano 105
Type rem

Velgremmen worden voornamelijk gebruikt op racefiets en goedkopere mountainbikes en hybride fietsen. Velgremmen hebben rubberen remblokken die remmen op de velg. Makkelijk in onderhoud maar het remt wel minder in slechte omstandigheden.

Mechanische schijfremmen hebben meer remvermogen in slechte omstandigheden dan velgremen. Ze zijn niet zo goed te doseren als hydraulische schijfremmen.

Hydraulische schijfremmen hebben de meeste remkracht en zijn het best te doseren. Binnen hydraulische schijfremmen zit veel kwaliteitsverschil, duurdere remmen zijn beter doseerbaar en bieden daardoor meer stopkracht.

Meer weten? Bekijk onze blog over de soorten remmen!

  • Hydraulische schijfremmen
Versnellingen
  • 2 x 11
Schakeling

Mechanisch schakelen 

Bij mechanisch schakelen trekken de shifters aan het stuur aan een kabel die de voor- of achterderailleur in beweging zet. 

Elektrisch schakelen

Bij elektronisch schakelen vindt de mechanische beweging niet plaats, de derailleurs zijn voorzien van een kleine accu waardoor ze elektrisch aangestuurd kunnen worden. 

  • Mechanisch
As voorwiel
  • Steekas - 100x12mm
As achterwiel
  • Steekas - 142x12mm
Materiaal velg
  • Aluminium

Frameset en voorvork

Afmontage

Wielen

Onderdelen