Cannondale heeft met de nieuwe SuperSix EVO weer een pareltje gemaakt. Het 2020 model is nog sneller, lichter en aerodynamischer dan zijn voorganger. Het is de lichtste schijremfiets die Cannondale ooit heeft gemaakt! Een reden om de nieuwe SuperSix EVO verder uit te lichten.

Nieuwe filosofie

Het verschil tussen het oude model en de nieuwe Cannondale SuperSix EVO is in één oogopslag te zien. De achtervork is namelijk aanzienlijk lager bevestigd dan bij de voorgaande modellen. Dit zorgt voor een betere aerodynamica. Verder zijn het stuur en de zadelpen aerodynamischer vormgegeven en strakker geïntegreerd in het frame. Al met al is de nieuwe Cannondale SuperSix EVO 30 watt sneller dan zijn voorganger.

Comfortabeler dan voorheen

De SuperSix EVO heeft een iets kortere reach en een iets hogere stack. Hierdoor is de geometrie dus comfortabeler dan voorheen. Dit gaat echter niet ten kosten van de snelheid, want die blijft gewoon behouden. Qua rijbeleving zit de SuperSix is tussen de agressieve SystemSix en comfortabele Synapse in.

Het zit hem in de details

De SuperSix EVO heeft een geïntegreerde kabelgeleiding. Dit zorgt voor minder luchtweerstand en eenvoudiger onderhoud. Daarnaast heeft de SuperSix Evo Speed Release uitvaleinden. Dit zorgt ervoor dat je ondanks de schijfremmen toch nog gemakkelijk je wiel uit je fiets kan halen. Handig wanneer je lek hebt.

Strakke looks

Ook het design van de nieuwe SuperSix EVO is aangepast. Strakke lijnen en een strakke merknaam zorgt ervoor dat snelheid gecombineerd wordt met een fraai design.

SuperSix EVO Carbon 105 als instapmodel

Het instapmodel van de De SuperSix EVO is de SuperSix EVo Carbon 105. Deze fiets heeft een neutrale zwart-grijze kleurstelling. De fiets is als een van de weinige fietsen in de 2020 serie velgremmen. Dit maakt de prijs een stuk aantrekkelijker. De SuperSix EVo Carbon 105 is afgemonteerd met Shimano 105 en heeft een Fulcrum Racing 900 wielset. Dit geeft een mooie toevoeging aan het uiterlijk van de fiets. De SuperSix EVO Carbon 105 is de ideale fiets voor iedereen die een goede carbon racer wil, maar hier niet de hoofdprijs voor neer wil leggen.

Meer weten over de nieuwe Cannondale SuperSix EVO modellen?

Meer informatie over de nieuwe Cannondale modellen zijn te vinden op hun website www.cannondale.com of kom gerust eens langs bij ons in de winkel! Van Tol Sport is elke dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 uur t/m 17:30 uur geopend en op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

 

Lees ook