Schaatspecialist Roland van Tol is ook een beetje een schaatsdokter

Een vraag over techniek of materialen? 

Kom langs in schaatswinkel Van Tol, al 35 jaar het adres voor een eerlijk en deskundig advies in het Westland voor schaatsen!

Bekijk een greep uit onze colletie op onze schaats site: www.schaatswinkel.info 

 

Een vraag over techniek of materialen?

Kom langs in schaatswinkel Van Tol, al 35 jaar het adres voor een eerlijk en deskundig advies in het Westland voor schaatsen!

Veel voorkomende voetklachten?

Voetklachten zijn natuurlijk het grootste euvel, want iedereen heeft verschillende voeten en zo zijn eigen voet problemen. Dat kan komen door een verkeerde of knellende schaatsschoen die niet bij een voet past, verkeerde vetertechniek, een knobbel op een teen, etc.
Van Tol schaatsspecialist prepareert het leer, gebruikt een föhn, oven, oplosmiddelen of vacuüm technieken om het contrafort van de schoen te veranderen, waardoor de juiste pasvorm van de schoen voor iedere voet wordt verkregen. Wij richten ook schaatsen, zetten eventueel nieuwe buizen in of adviseren bij de aanschaf van nieuwe schaatsen. Oplossingen vinden tegen voetklachten typeert de echte schaatsspecialist van Tol.

Een schaats voor iemand die wil leren schaatsen? Een schaats voor natuurijs? Een lange baan schaats?

Wat zijn de wensen? Iedere discipline vraagt om ander materiaal. In ieder segment heeft Van Tol een breed assortiment. O.a. (combi)noren, klapschaats en kluunschaatsen, hockeyschaats en kunstschaatsen en de nieuwe schaats van Zandstra met een softschoen. Bij de Zandstra combi-noor is er de mogelijkheid om als vaste schaats te gebruiken maar ook als semi klapschaats. De allernieuwste modellen van Viking, het 2005 model, is voldoende op voorraad. Verder is er een mooie collectie Maple schaatsen met bijvoorbeeld de blizzard voor € 455,- ,een klapschaats met een goede schoen er op. Maar ook het mooie merk Marchese waarop verschillende kampioenen rijden is bij ons te vinden.  Zandstra,  Salomon, Freeskate, Viking en M&M zijn de merken voor de comfort & kluun schaatsen. Deze noren voor natuurijs zitten comfortabel en u rijdt er waarschijnlijk veel makkelijker op dan de standaard schaatsen. Deze kluunschaatsen zijn natuurlijk niet alleen te schaatsen op natuurijs. ook op de lange baan kunt hiermee heerlijk de rondjes rijden.

Schaatsen voor de kinderen

Voor de kinderen hebben wij een goed inruilsysteem ontwikkeld. Zodat ze jaarlijks op goede en passende schaatsen rondrijden die bij hun niveau horen. Ook de aanschaf van tweedehands schaatsen behoort tot de mogelijkheden. Er zijn tweedehands combi noren verkrijgbaar vanaf € 69,- en € 57,- voor maat 29 tot 33.

Hoe kan ik mijn schaatsen slijpen?

Ook het goed slijpen van de schaatsen is heel belangrijk. Voor professioneel ronden en slijpen van de schaatsen kunt u bij ons terecht. Schaatsers als Bart Veldkamp, Annemarie Thomas en Marnix Ten Kortenaar gingen u voor. Een ronding is een boog in de lengterichting van de schaats, hierna moet de schaats met de hand worden afgeslepen om een goed resultaat te krijgen. Het is mogelijk om advies te krijgen over hand slijpen, wat eenvoudig aan te leren is. Je schaatsen dienen na 4 a 5 keer schaatsen geslepen te worden. Als je zelf slijpt wordt dit in de regel om de 2 keer gedaan. Voor een eenvoudige slijptafel, een slijp-en braamsteen en de juiste techniek om zelf schaatsen te slijpen, kunt u bij ons terecht. Er zijn ook diamant slijpstenen verkrijgbaar, waarvan het slijp resultaat nog mooier en vooral scherper wordt. Kom eens langs voor een demostratie. Klik voor een volledige les schaatsen slijpen op deze link.

Bevriezen, kou lijden?

Iedereen kent het probleem van het natte (koude) katoenen t-shirt als men bijvoorbeeld even stil staat tijdens het sporten. Er zijn echter materialen die je droog houden en waarin je dus geen last meer van hebt van kou, schuurplekken, energieverlies, etc. Een goed ademend schaatsjack, thermo salopet, en niet te vergeten het thermo ondergoed is een goede basis om mee te beginnen. Tegen kou kan je jezelf kleden met kwalitatief hoogstaand sportondergoed en sportkleding. Wij hebben een grote collectie schaats– en loopkleding van diverse merken die onderling perfect te combineren zijn met doordachte details die nog meer sportplezier geven.

Een belangrijke vraag bij schaatsen is: Wat voor bescherming draag ik?

Het dragen van een helm is bij het schaatsen geen slecht idee. Er zijn hier verschillende mogelijkheden voor . Ribcap heeft wat zachtere als een muts uitziende helmen. Dan is er nog de Smartcap met een semi zachte schaal en als laatste de hardere helmen van Casco en marchese die zowel een goede bescherming bieden en ook nog goed ventileren.  Ook voor de heup, knieen en ellebogen zijn er speciale bescherming beschikbaar waar u geen last van heeft omdat ze gemakelijk mee bewegen. Voor de schenen, enkels en handen zijn er de keflar snijvaste beschermers. 

Wat is het Athletic clothing systeem?

Optimaal vochttransport van de huid naar ondergoed (THERMIC), een vochtopnemende tussenlaag (PROTEC) en een ademende buitenlaag (SPORTS). Hierdoor blijf je in alle omstandigheden droog en behaaglijk. Voor meer informatie over een aantal van onze merken: CraftOdlo, CannondaleGonso, Castelli, Rogelli, Oakley en Sugoi.

 

Merken