Het is weer herfst! Veel wind, regen en de temperatuur laat ons ook vaak in de steek. Geen weer om nu snel even de racefiets te pakken en een paar uurtjes te gaan kilometervreten. Maar daar hebben wij wel een alternatief voor! Namelijk een gravelbike! Lekker veelzijdig en uitermate geschikt voor vossenjachten, tochtjes in het Uithofpark of in Vlaardingen en zelfs voor dagelijks gebruik. Dus vervang je raceliefde voor deze nieuwe offroadliefde en knal door de bossen en scheur over onverharde paadjes.

Een alleskunners

In modder, op gravelpaden of gewoon op het asfalt. Een gravelbike is de ultieme alleskunner. Kies bijvoorbeeld voor gravelbanden en speel buiten alsof je weer 8 jaar oud bent. Of monteer er een licht setje wielen met racebanden op en je hebt een zeer comfortabele racefiets die je goed op de weg kunt gebruiken. En voor degene die echt een stapje meer willen kan een gravelbike ook prima uit te voeten op een ruiger terrein. Steek dan gewoon een hufterproof wielset en kies voor bijvoorbeeld 40 millimeter banden met een grover profiel. Je kan wel stellen dat een gravelbike lekker veelzijdig is.

 

Maar er is nog meer!

Wie dacht dat we het allemaal al hebben gehad heeft het mis! Als we bijvoorbeeld de gravelbike van Cannondale erbij pakken, de Cannondale Topstone. Dit model biedt zoveel meer mogelijkheden dan bijvoorbeeld een crossfiets of MTB. Het heeft namelijk montagenokjes voor een bagagedrager, ruimte voor spatborden en genoeg plek om fietstassen te monteren. En door een hogere nok en extra vering biedt de Topstone extra comfort. Hierdoor is de fiets uitermate geschikt voor woon- werkverkeer of lange trekkingstochten. 

Meer weten over gravelbikes?

Laat je gerust door ons informeren! Van Tol Sport is elke dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 uur t/m 17:30 uur geopend en op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.