Fietskleding

Bij het fietsen is een goede bescherming tegen de zon, kou, wind en regen belangrijk. Een fietsbroek met een zeem zijn er voor dames en heren. Wij hebben hier een grote lijn van op vooraad, voor de racer maar ook speciaal kleding voor de tourfietser. Verder is er een grote collectie aan vochtregulerende kleding, specale fietsschoenen, onderkleding en brillen aanwezig. Gonso, CraftOdlo, SugoiCastelli, Cannondale, Oakley, Lake, DMT en Rogellie.

Fietsen

Heerlijk een gezonde rit door de buitenlucht met een mountainbike, een racefiets of een gewone tourfiets. Van tol is al 40 jaar actief om mensen ergonomisch goed op de fiets te zetten. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar de absolute maten maar vooral naar hoe atletisch iemand is. Natuurlijk ook naar hoe, waarvoor en welk terrein iemand zijn fiets zal gebruiken.

Onderhoud

Elke fiets die gebruikt wordt heeft onderhoud nodig. Zo zal er bij derailleur fietsen regelmatig een ketting en tandwiel vervangen worden. Deze slijten namelijk samen in. Fietsen kunnen over het algemeen slecht tegen water. Het afspuiten van een fiets is dan ook niet aan te raden. Als het dan toch moet, bijvoorbeeld na een mountainbike tourtocht. Dan is het verstandig om niet direct op de draaiende delen, zoals de naven te spuiten. Als er eenmaal water in de naaf komt en u laat er geen vet en kogels in monteren dan zal uw naaf heel snel achteruit gaan. Pleeg regelmatig onderhoud en zorg dat er olie of teflon in huis is. Door deze korte controles blijft uw fiets beter in vorm en u ook.

 

Racefiets

Een racefiets wordt zowel gebruikt als training en ontspanningsmiddel. Het gebruik en het budget bepalen of het verstandig is om een fiets geheel naar eigen wens te laten opbouwen of juist een in de fabriek afgemonteerde fiets aan te schaffen, Ridley,CannondaleGT byciclesKoga , etc. Een frame aan te schaffen die naar elk gewenst kleurdesign en afmontage geleverd kan worden zodat u met een unieke en technisch hoogstaande fiets ten tonele kan verschijnen.

Mountainbike

Een mountainbike wordt veelal in de winter maanden gebruikt als trainingsvorm naast bijvoorbeeld het schaatsen of andere sporten. Doordat je deze sport veelal in bossen beoefent, is het nooit erg koud en ben toch lekker buiten. Omdat het materiaal zwaar wordt belast is het van belang dat de onderdelen van goede kwaliteit en geschikt zijn voor de manier van gebruik. Ridley,CannondaleGT bycicles.

Elektrische fiets

Een fiets met trap ondersteuning, is fietsen alsof je altijd voor de wind hebt. De fietsen die wij op dit gebied leveren zijn van CannondaleKoga Miyata. Kom een keer langs voor een proefrit en u zal zeker zoals elke klant weer met lach op uw gezicht terug komen. De E-bike van Cannondale weegt 19,5kg en behoort tot de top van de stabiele fietsen. Voor uitgebreidere informatie gaat u naar cannondale ebike's

Tour fiets

In deze klasse hebben wij verschillende mogelijkheden. Van zeer comfortabele vol geveerde fietsen en fietsen met automatische versnelling tot het huis tuin en keuken fiets. Vooral in de licht lopende tourfiets hebben wij een goede collectie. CannondaleKoga, gios.

Travel bike

Deze fietsen zijn geschikt voor bepakking, doordat ze bijvoorbeeld een verstevigd frame, voorvork en naven hebben. Door de verschillende dragers kan er voldoende bagage mee. Zowel de fietstassen en fietsen zijn in de winkel aanwezig.

Fun fitness

Hybride fiets, dit is een soort mountainbike met een grotere wielmaat. Cannondale, Giant. Hier zie je ook steeds vaker de licht gewicht fiets met recht stuur dat rijdt als een racefiets maar waarvan de houding iets meer recht op is.

Merken