Cannondale heeft haar nieuwste 2020 modellen uitgebracht. Het Amerikaanse merk heeft een geheel nieuw sausje over haar fietsen gegooid. Qua aerodynamica en design zien de nieuw Cannondale’s er superstrak uit. En voor een betaalbare prijs! 

 

Nieuw logo

Misschien dat het je al is opgevallen. De afgelopen maanden is namelijk een nieuwe ‘look’ bij Cannondale gekomen. Het bekende groen is verdwenen van de prof-fietsen. Ook is het logo strakker gemaakt. De bekende “C” is gebleven, maar de letters hebben een nieuw jasje gekregen.Het nieuwe logo is het werk van een nieuwe creative director: Nick Larsen. Hij was onder andere de drijvende kracht achter bijvoorbeeld Fabric.

Caad 12 wordt Caad 13

Nieuw in de Caad-familie is de Caad 13. Zoals zijn voorganger de Caad 12 is de Caad 13 beschikbaar in schijfrem- en  velgremmodel. De geometrie van de CAAD 13 is identiek aan die van de carbon SuperSix EVO. Om het comfort en rijgevoel van de CAAD12 te verbeteren, is de nieuwe CAAD13 uitgerust met verlaagde achtervorken, een interne zadelpen klem en een geïntegreerde 27 KNØT zadelpen. De nieuwe CAAD13 voor mannen is er in 3 uitvoeringen met schijfremmen en 2 met velgremmen, en voor vrouwen in 1 uitvoering met schijfremmen en 1 met velgremmen. Alle modellen bieden mogelijkheid tot het monteren van 30 millimeter brede banden. Kom voor meer informatie gerust eens langs bij ons in de winkel.

“De snelste lichtgewicht racefiets die er is”

Een ander model die we even uitlichten is de vernieuwde SuperSix EVO. Cannondale presenteerde het nieuwe model als “De snelste lichtgewicht racefiets die er is”.  De nieuwe SuperSix is 30 Watt “sneller” dan haar voorganger. Dit verschil in snelheid komt door de nieuwe filosofie achter het frame. De achtervork is aanzienlijk lager bevestigd dan bij de voorgaande modellen. Verder zijn het stuur en de zadelpen aerodynamischer vormgegeven en strakker geïntegreerd in het frame. Daarnaast nieuwe SuperSix Evo een iets kortere reach en een iets hogere stack. Hierdoor is de geometrie dus comfortabeler dan voorheen. De nieuwe SuperSix Evo is dus een aanrader voor de echte wielerliefhebber!

 

Meer weten over de nieuwe Cannondale modellen?

Meer informatie over de nieuwe Cannondale modellen zijn te vinden op hun website www.cannondale.com of kom gerust eens langs bij ons in de winkel! Van Tol Sport is elke dinsdag tot en met vrijdag van 09:00 uur t/m 17:30 uur geopend en op zaterdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

 

Lees ook